GLAZBENA EDUKACIJA

ŠKOLA TAMBURE, MUZIČKA IGRAONICA i ŠKOLA BLOK FLAUTE

KADA? početak rada u listopadu
GDJE? u Varaždinu, Braće Radića 11 (u prostorijama Udruge umirovljenika HEP-a)

 

ŠKOLA TAMBURE za djecu od 7 do 15 godina

  • upoznavanje i sviranje svih tamburaških instrumenata (bisernica, brač, bugarija, čelo, berda)
  • učenje glazbene teorije i notnog pisma
  • individualni i grupni rad
  • osigurani instrumenti te stručno vodstvo
  • dobrodošli i oni s glazbenim predznanjem

Voditelj škole tambure je Damir Mumlek, predsjednik Varaždinske glazbene udruge

VGU skola tambure


MUZIČKA IGRAONICA za djecu predškolske dobi

Igraonica se temelji na načelima Orff pedagogije koja prati prirodni razvoj djece kroz aktivnosti vezane uz ritmizirani govor, brojalice, pjevanje i sviranje. Naglasak je uvijek na aktivnom sudjelovanju djece u muziciranju koje uključuje korištenje Orff instrumentarija i priručnih instrumenata koje djeca sama izrađuju, a uz to i glas i cijelo tijelo kroz ples, pokret i zvučne geste.

Potiče se kreativnost djece kroz istraživanja zvukova, kretanje uz glazbu, zajedničko muziciranje i improvizaciju.

Rad igraonice raspoređen je kroz četiri područja i to: samostalno i zajedničko muziciranje, slušanje glazbe, upoznavanje glazbenih instrumenata i izrada priručnih glazbenih instrumenata.

glazbena igraonica

Zašto igraonica?
Kroz osvještavanje glasovnih mogućnosti, igru glasom, rastavljanje na slogove i ritmizirani govor direktno utječemo na govorni razvoj djeteta. Samostalno muziciranje potiče koordinaciju pokreta, samokontrolu i traži potpunu misaonu i emotivnu angažiranost djece. Slušanje glazbe potiče koncentraciju i slušnu percepciju. Nadalje, djeca neposrednim kontaktom upoznaju pojedine glazbene instrumente. Svakako ne treba zaboraviti radost stvaranja i sudjelovanja u zajedničkom i samostalnom muziciranju kojim između ostalog razvijamo i kreativnost i suradnju među djecom.

Igraonica je namijenjena djeci 3-7g, a broj djece u grupi je ograničen na 10, kako bi se osigurala kvaliteta rada. Ovisno o interesu možemo prilagoditi program, njegovo trajanje i termine prema dogovoru.

Voditeljica muzičke igraonice je Lidija Detić.  Cijeli se život bavi glazbom, počela je s pjevanjem u zboru DV "Varaždin"  i malom zboru Glazbene škole, 4 je godine učila violončelo u glazbenoj školi, od 10 godine života pa sve do danas sudjeluje u radu raznih Varaždinskih kulturno-umjetničkih udruga. Jedna je od osnivača VGU,  posljednje 2.g redovito sudjeluje na edukacijama Hrvatske udruge Carla Orffa.

 

ŠKOLA BLOK FLAUTE za djecu starijeg predškolskog i mlađeg školskog uzrasta

Cilj nam je da pružimo djeci još jedan vid glazbene edukacije koji nije nužno toliko formalan kao onaj školski na kojeg smo navikli. Želimo njegovati i podržati prirodan način usvajanja glazbenog umijeća, a on pomalo podsjeća na učenje materinjeg jezika. Nakon tepanja i gugutanja kreću prve riječi, a nakon ritmičkih instrumenata slijede melodijski. Stoga, kao prirodan nastavak na našu muzičku igraonicu, djeci koja su ju pohađala, ali i svoj ostaloj zainteresiranoj djeci nudimo malu školu blok flaute. Tu će djeca kroz igru i na njima prilagođen način usvajati temeljna znanja potrebna za sviranje blok flaute.


Skola blok flaute

 

Ako ste zainteresirani za školu tambure, muzičku igraonicu (ORFF) ili školu blok flaute molimo Vas da u nastavku popunite PRIJAVNI OBRAZAC.
Napomena: sva polja moraju biti ispunjena kako bi se obrazac uspješno poslao.


Prijavni obrazac za iskazivanje interesa

Više u ovoj kategoriji: « O nama TAMBURAŠKI ORKESTAR »

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.

U redu Izbriši kolačiće